Singlerejser for seniorer

Er du single? Så udforsk verden på egen hånd!

Er du blevet single? Eller trænger du blot til, at udforske verden lidt på egen hånd? Så kan det være, at du gerne vil tage på en singlerejse. Dog kan det virke lidt uoverskueligt, at finde ud af hvor turen skal gå til. Derfor får du her et forslag til 4 forskellige destinationer, som alle er senior-venlige og til forskellige priser.

Costa Rica: Regnskov, smukke strande og god samvittighed!

SinglerejseTil trods for at rigtig mange destinationer i Caribien og Sydamerika er et paradis for nyforelskede par og yndet mål for bryllupsrejser, så er Costa Rica en rigtig god destination for en singlerejse. Her kommer du ikke til at støde ind i det ene par efter det andet og her er rigeligt med aktiviteter. Du kan tage på vandreture og water rafte i gummibåde. Der er selvfølgelig også rig mulighed for lidt mere stille og rolige aktiviteter, såsom at sole sig på stranden, snorkle og svømme.

Har du benene skruet rigtigt på, og er du ikke bange for at bevæge dig lidt, bør du kigge nærmere på “Manuel Antonio National Park”. Dette er en regnskov, som byder på rigt dyreliv og smukt, naturligt miljø med floder og hvad der ellers hører til. Husk at medbring kameraet!

Er du mere et strand-menneske, bør du lægge turen forbi Tamarindo strand. Her kan du få surfingundervisning på den smukke strand, få lidt pænere kulør og eventuelt tage et smut forbi den nærliggende regnskov.

Der er også rig mulighed for at deltage i massere af frivilligt arbejde. Det kan eksempelvis være, at undervise i engelsk eller hjælpe med, at beskytte truede dyrearter, for eksempel søskildpadder. Så kan du i hvert fald hold ferie med rigtig god samvittighed!

Er du ude på at forkæle dig selv, så skal du indlogere dig på “Four Seasons Resort” i Costa Rica. Ikke nok med, at hotellet har hele 4 restauranter, tennisbaner så har den også sin egen golfbane. Du kommer så også til at betale lidt herefter, da priserne er fra omkring 3800 kr. per nat.

Er du ude efter en overnatning, som er lidt billigere, kan du kaste et blik på La Posada. Her kan du leje private bungalows, som ligger lige op ad Manuel Antonio nationalpark og har tilmed en lækker pool. Her skal du kun slippe omkring 1000 kr. per nat.

New York: Byen der aldrig sover

New York er endnu et oplagt destination for singlerejser. Med mere end 8 mio. indbyggere, er det byen der aldrig sover. Her er der så meget gang i den, at det er svært at føle sig alene. Udover det, er der altid noget at lave i New York. Maden er naturligvis et kapitel for sig, og du finder alle verdens køkkener her, lige fra overdådige Michelin restauranter til den lokale burgerbar.

Du kan også se et fortryllende broadway show eller kæmpe dig op på toppen af Empire State Building. Hvad der er specielt godt for os danskere er, at det offentlige transportsystem fungerer glimrende. Så du kan komme vidt omkring i New York og dets kvarterer, uden at have skyhøje udgifter til taxaer eller skulle være tvunget til, at cykle rundt i den hektiske trafik.

Skal det være en ferie med fokus på luksus, så er det kendte Plaza Hotel nok lige noget for dig. 282 værelser, hvorfar 102 er suiter, og med butlerservice døgnets 24 timer, kommer du til at føle dig som en koge. Prisen starter så også på over 3000 kr. per nat.

Er dit budget ikke lige til det, så kig forbi Union Square Inn, som tilbyder fine værelser til en god pris. Hotellet har et forholdsvist europæisk udtryk, så du kommer hurtigt til at føle dig hjemme. Og her behøver du kun at slippe godt og vel 500 kr. per nat.

Irland: Gæstfrihed og skøn natur

Irland er jo kendt for at smitte med deres held. Så har du haft lidt modgang og hårde tider, kan det være at singlerejsen skal gå hertil?! Spøg til side, så anbefales Irland til singlerejser fordi irerne simpelthen er så venlige og imødekommende.

Udover at være gæstfri, så byder Irland også på en masse smukke syn. Én af de mest populære aktiviteter, er Gray Line Wicklow Mountains, Valleys og Lakes tur. Her kommer du igennem Wicklow bjergene, Glendalough dalene og den smukke Blessington sø. På turen støder du også på Dublin Castle.

Er du ude efter en autentisk og original irsk stemning, bør du også lægge vejen forbi Gaelic Games hos Croke Park Stadium i Dublin.

Som overnatning anbefales det, at findes et irsk B&B, altså Bed & Breakfast. Her vil du blive mødt af Irernes gæstfrihed og er en glimrende måde, at møde nye mennesker på. Med priser helt ned til 400 kr. per overnatning og mere end 2000 Bed and Breakfast steder i Irland, er det bare med at komme i gang.

Australien: Singlerejsendes favoritdestination

Selvom Australien er en lang rejse, så byder Australien, ligesom Irland, på gæstfrihed af 1. klasse. Australien er ligeledes en populær destinationer for mange singlerejsende verden over, hvilket gør det endnu nemmere, og mere naturligt, at møde andre ligesindede.

Her kan du kaste dig i det smukke Great Barrier Reef, som er verdens største koralrev. Du kan også tage på vandretur i Blue Mountains i Sydney eller se Operahuset i Sydney, som jo er tegnet af den danske arkitekt Jørn Utzon.

Du kan finde billige overnatninger, ja helt ned til 50 kr, på diverse hostels. Her har du også rig mulighed for at møde nye mennesker og tage på udflugter sammen.

Så selvom du er senior og single, så kan du altså sagtens tage på en singlerejse. Det kan være du vil møde den store kærlighed, men mange gør det simpelthen også for at lære sig selv bedre at kende. Husk altid at undersøg din destination grundigt inden du bestiller rejsen. Er det en sikker destination? Kan jeg komme rundt og se det jeg gerne vil? Er folk gæstfri? Og hvordan er priserne? Dette er blot noget af det du kan undersøge, inden du tager afsted.

God ferie!