Billige rejser til Gran Canaria

Gran Canaria lukker hvert år, millioner af turister til. Med smukke strande, byer i alle størrelser og lækker spansk mad, er man sikret en uforglemmelig ferieoplevelse. Herunder finder du information om vejret på Gran Canaria, de mest populære byer og hvilken valuta man bruger.

Vejret på Gran Canaria

Gran CanariaDet skal ikke være nogen hemmelighed, at Gran Canarias skønne vejr er noget af det, som lokker aller flest besøgende til år efter år. Her er nemlig hverken for varmt eller for koldt. Som du kan se i oversigten herunder, så er gennemsnitstemperaturen i højsæsonen mellem 22-24 grader. Husk dog, at dette er gennemsnit og der til derfor være dage hvor det kan blive meget varmere (de højeste gennemsnitstemperaturer i August ligger på hele 27 grader!).

Du kan læse nærmere om vejret på Gran Canaria her: Holiday-Weather

Kort over Gran Canaria

Hvis du allerede vil “se” dig omkring på Gran Canaria, kan du bruge Googles interaktive kort herunder. Det giver et fint overblik over Gran Canaria og alle byerne. Der er selvfølgelig også rig mulighed for, at købe/få diverse kort over Gran Canaria når du er nået frem. De fleste hoteller og turistinformationer er altid behjælpelige med dette, så du skal ikke være nervøs for at fare vild!

Las Palmas Airport – En travl lufthavn på Gran Canaria

Gran Canarias lufthavn, bedre kendt som Las Palmas Airport, er den lufthavn man ankommer til, når man rejser til Gran Canaria. Lufthavnen er 19 km syd for centrum af Las Palmas og 25 km væk fra de mest populære rejsemål beliggende syd på øen. Lufthavnen er den 4. mest travle i Spanien og i 2008 sørgede den for at mere end 10 mio. passagerer kom godt til- og fra øen.
Rejser man fra København, og flyver med et enkelt stop (dags dato, går der ingen direkte fly), kan man forvente en total rejsetid på omkring 15 timer. Man skal altså væbne sig lidt med tålmodighed, men når man først når frem er det helt sikkert tiden værd.

De mest populære byer på Gran Canaria

På Gran Canaria er hovedstaden Las Palmas de Gran Canaria (i tale blot ‘Las Palmas’). Hovedstaden er den største by på De Kanariske Øer og har et befolkningstal på knapt 400.000 – dette gør den til Spaniens 9. største by.

På Gran Canaria findes der et væld af små, hyggelige byer. Herunder finder du nogle af de byer, som er de mest populære på øen.

Playa del inglés

Dette er den største og mest besøgte by på Gran Canaria. Playa del Inglés byder på alt det en storby skal. Alt lige fra restauranter, 5 store shoppingcentre og golfbaner.

Byens strand er flere kilometer lang og her kan man fornøje sig på en masse måder. Der er blandt andet mulighed for at få en tur, på de karakteristiske bananbåde, paraglide eller prøve vandski.

Byen er et rigtig godt valg for familier og unge, da der er rig mulighed for at foretage sig netop det man vel og man er garanteret action fra start til slut.

Puerto Rico

Puerto Rico er Gran Canarias 2. største ferieby. Her er du garanteret godt vejr og er et meget populært valg blandt danskere. I Puerto Rico finder du en smuk, fin sandstrand som er særdeles velegnet til børn. Det er også ved stranden, at du finder en masse aktiviteter, såsom vandski og paragliding.
Da byen er Gran Canarias næststørste by, er der naturligvis et stort udbud af restauranter og cafeer.
Byen er særdeles velegnet til børnefamilier, da der både findes et vandland og lækkert parkområde med legeplads for de små.

Las Palmas

Detter er, som tidligere nævnt, Gran Canarias hovedstad. Las Palmas huser omkring 400.000 indbyggere.
Én af hovedattraktionerne i Las Palmas, er den smukke strand Playa de las Canteras. Stranden strækker sig over 4 km og der er her rig mulighed for, at slukke tørsten med kølige drinks og tilfredsstille sulten med lækre, friske tapas eller nyfanget fisk og skaldyr.
Som enhver anden hovedstad, er nattelivet her pulserende og der findes diskoteker og barer præcis som vi kender det i Danmark.
Når man er færdig med at feste løs om natten, kan man om dagen opleve den gamle bydel La Vegueta. Bydelen byder på en autentisk og fascinerende kulturoplevelse.

Bahia Feliz

Bahia Feliz på Gran Canaria er en mindre ferieby for det voksne publikum. Her kan man stresse af, uden alt for mange turister omkring sig.
Centrum i byen, byder på små restauranter og cafeer som serverer dejlig mad. Det er også i centrum, at du finder et mindre center, hvor man kan shoppe lidt.
Stranden på Bahia Feliz er desværre præget af en masse sten og er dermed ikke at foretrække, hvis børnene skal med. Selvom stranden er præget af sten, er der rig mulighed for at windsurfe og der findes sågar en windsurfingskole, hvor du kan lære det.
Om aftenen sørger de enkelte hoteller som regel for underholdning. Ønsker man dog, at prøve noget nyt, og lidt mere vildt, kan man snildt tage en taxa til en nærliggende by hvor det går vildere for sig.

Hvad koster det, at leje en bil?

Mange vælger, at leje en bil, når de besøger Gran Canaria. Prisen på billeje, afhænger af hvilken type bil I ønsker, førerens alder osv. Men regn med, at betal omkring 100-200 kr. per døgn.
Hver by har sine unikke steder med billeje. Prøv at kigge forbi Cicar – dette er en stor kæde, som udlejer biler rundt om i Spanien.

Hvilken valuta skal jeg medbringe? Og kan jeg bruge mit kort?

Valutaen på Gran Canaria, er som i resten af Spanien, Euro. Der er naturligvis mulighed for at veksle på selve feriedestination, men typisk råder man til, at veksle allerede hjemmefra. De fleste steder kan man også betale med kort, men et godt råd er, altid at have lidt valuta på sig – så er man i hvert fald på den sikre side!