Billige rejser til Mallorca

Skal du til at bestille en afbudsrejse til Mallorca? Så får du her inspiration til hvad du kan opleve på den fantastiske ø. Du kan læse nærmere om hvordan vejret er, strandene, hvilke byer du bør besøge, populære seværdigheder og en masse andet! Du får naturligvis også forslag til, hvilke hoteller (evt. med all inclusive) du bør kigge på og hvilke rejseselskaber der tilbyder billige afbudsrejser til Mallorca.

En lille visuel smagsprøve på Mallorca

Mallorca

Vejret på Mallorca – Varme somre og milde vintre

Med milde vintre og dejlige lune somre, er Mallorca er attraktivt turistmål for mange danskere hvert år. Fra maj til september, er der en gennemsnitlig temperatur på 26 °C. I august ryger temperaturen helt op på 30 °C og er Mallorcas varmeste måned. Om vinteren holder Mallorca sig fortsat relativt lun. Her falder temperaturen sjældent under de 10 °C.

Om sommeren

Det hænder, at der forekommer en del regnskyl på Mallorca i løbet af sommeren. Heldigvis er dette altid efterfulgt af en masse sol. Det starter i juni og fortsætter indtil september. Til trods for lidt regnskyl hist og her, så kommer temperaturen helt op på 27 °C i begyndelsen af sæsonen og fortsætter helt op på 30 °C. Det er først i september, at temperaturen langsomt begynder at dale igen – i september ses der typisk temperaturer på 27 °C. Fordi Mallorca er omgivet af kyst, giver dette friske pust fra det kølige hav, som er med til at gøre temperaturen langt mere tilpas og udholdelig.

Om efteråret

Efteråret er varmt og solrigt på Mallorca. Det er specielt i oktober og november måned, at øen får besøg af en masse turister som fester på stranden, hvor temperaturen stadig er dejlig lun og tilpas – omkring de 23 °C. Men herfra falder temperaturen dog fortsat og i November er der en gennemsnitstemperatur på 18 °C  (som jo stadig er dejligt varmt for os danskere!).

Om vinteren

Vinteren på Mallorca er overraskende mild. Vinteren varer fra december til februar. I januar er temperaturen på de 14 °C og markerer derfor Mallorcas koldeste måned. For herfra begynder temperaturen nemlig at stige igen!

Om foråret

Fra marts til maj, er Mallorca igen lunet op og der er ikke meget regn at finde her. Temperaturen stiger stødt og i marts måned er temperaturen på 18 °C. Altså er vejret på Mallorca, for en dansker, næsten altid lunt hele året rundt. I nattetimerne bliver det naturligvis køligere og besøger man Mallorca om vinteren/tidligt forår, bør man være opmærksom på dette. Men Mallorca generelle varme vejr drager en masse turister til, år efter år, specielt i de lidt senere sommermåneder og efterår.

I bølgen blå på Mallorca – Her er de smukkeste strande

Mallorca byder på en masse strande, mange af dem er særdeles venlige for børn – og dette er jo perfekt, hvis I er en børnefamilie, som leder efter en afbudsrejse til Mallorca netop nu. Herunder får du nogle forslag til, hvilke strande du bør besøge, når du rejser til Mallorca.

Platja d’Alcúdia

Platja d’Alcúdia er en perfekt strand til børnefamilier. Dette er en dejlig bred sandstrand, med læ fra blæsten og vandet er lavt og klart. Der findes også en masse hoteller nær stranden, så ønsker du en “badevenlig” ferie for børnene, bør du bestemt undersøge dette område nærmere.

Es Trenc

Denne strand er meget autentisk og uden forstyrrende turistelementer. Man fristes næsten til, at beskrive stranden som øde – dog skal dette ikke give en forkert oplevelse af Es Trenc. Stranden synes fuldstændig uberørt og der findes kun en lille håndfuld barer og restauranter. Her er lavvandet og stadig klart, så tag roligt børnene med!

Cala Mondragó

To mindre, autentiske strande nær naturparken Mondragó. Strandene ligger i læ af store klipper. En rigtig god oplevelse, hvis man søger en mindre og mere rolig strand.

Platja Can Pere Antoni

Bor du i Palma på Mallorca, er dette stranden du skal besøge. Man kommer nemt til stranden, enten ved at gå eller cykle, og er ikke langt væk fra centrum. Her holder der primært lokale spaniere til og stedet er aldrig for proppet med hverken lokale eller turister. Stranden er kunstigt anlagt og tilbyder derfor noget af det skønneste, fine sand. Bestemt et besøg værd!

Mallorcas populære byer

Du kan herunder læse nærmere om nogle af de mest populære byer Mallorca har at byde på.

Palma de Mallorca – Historisk og moderne

I Palma de Mallorca, finder du levn fra byens historiske fortid, men det er også her du finder nogle af de mest moderigtige butikker. Det er et rigt udvalg af fine restauranter og hippe natklubber. Byen huser mere end 400.000 indbyggere, som alle er med til at gøre besøget i byen særdeles oplevelsesrig. I byen kan du gøre alt fra at shoppe dig fattig i byens fine modekvarterer, nyde den storslåede arkitektur eller drøne ned til nærmeste stand og “hive stikket ud” og blot slappe helt af.

Alcudia – den ultimate bade- og solferie på Mallorca

Alcudia er berømt for sin 14 kilometer lange sandstrand. Her er alt hvad hjertet begærer med hensyn til shopping, hoteller og restauranter. Byen er også særdeles eget for børnefamilier, da der her er rigeligt med aktiviteter for både børn og voksne. Er man også ude efter en ferie, som er lidt mere fysisk aktiv, er Alcudia ligeledes en godt valg. Her er der nemlig rig mulighed for at spille golf, deltage i forskellige vandsporter eller spille et slag tennis (husk vand!). Alcudia er altså turisternes paradis, som er rig på sol og varme, samt god mad og masser af aktiviteter.

Cala d’Or – Mallorcas “Strandvej”

Cala d’Ors betydning, nemlig “Den gyldne by” er en god indikator på, hvordan byer er. På Cala d’Or (beliggende på Mallorcas østkyst), er svaret på Mallorcas “Strandvej”. Her finder du hurtige både på den eksklusive marina, fine restauranter og smukke palmer. Der er også gode muligheder for at bade i de mindre badebugter og rigtig gode mulighed for dykning og snorkling. Har man derfor sparet lidt ekstra op, og ønsker at forkæle sig selv lidt mere, så er Cala d’Or bestemt et sted du bør overveje.

Kort over Mallorca

Rundt omkring på øen, og på de fleste hoteller, er der rig mulighed for at købe diverse kort over Mallorca. Ønsker du at kigge lidt rundt på øen, inden du bestiller afbudsrejsen til Mallorca, kan du herunder se nærmere på øen. Brug piletasterne i øverste venstre hjørne til at navigere rundt med. Det kan også anbefales, hvis du har en iPhone, at downloade “Google Maps” appen til din telefon. Denne app er altid godt at have i baghånden, hvad enten man måske er faret lidt vild eller ønsker at gå på opdagelse på Mallorca. Vis stort kort.

Seværdigheder og aktiviteter på Mallorca

Mallorca byder på tonsvis af oplevelser og seværdigheder. Herunder kan du læse om nogle af de ting, du bør afsætte tid til når du besøger Mallorca.

Tag på marked

Er du i nærheden af torvet ved kirken i Sineu, bør du overveje at tage på marked. Her kan du gøre alt fra høns til geder. Men én ting er hvad du kan gøre på dette marked (som er alt fra fødevarer til klæder), men noget andet er også at føle den helt specielle stemning som er her. Så har du mulighed, og lyst, så tag forbi et marked og oplev stemningen og køb eventuelt lidt lækkert!

Spil golf

Mallorca er for mange også en rigtig god golfdestinationer. På grund af øens klima (og masser af solskinsdage), er man stort set garanteret en fortryllende golfoplevelse på Mallorca. På Mallorca er der dyre og eksklusive baner og lidt mere begyndervenlige bange (og priser!). Er man derfor erfaren golfspiller, eller ønsker man blot at prøve noget nyt, er der rig mulighed for at spille golf på Mallorca. Besøger man Mallorca i højsæsonen, kan man med fordel reservere en bane på forhånd – så er man sikker på, at der er plads. Klik her for at læse nærmere om golf på Mallorca.

Tag på bådtur

Udforsk Nordkysten på Mallorca til vands. Med afgang fra Alcudias havn, kan du opleve den smukkeste strand på hele Mallorca – Formentor strand.  Fra båden har man perfekt udsigt over Mallorcas kystlinje og i horisonten kan du ane øens nabo – Menorca.  På turen får du også mulighed for selv, at gå på opdagelse i en times tid, inden I igen sætter kursen tilbage mod Alcudia. Sæt 4 timer af til den forrygende rundtur – du vil bestemt ikke blive skuffet!

Mallorcas lufthavn: Her lander du på Mallorca

Når du flyver til Mallorca, lander du i lufthavnen Palma de Mallorca Lufthavn. Hvert år sørger lufthavnen for, at mere end 21 mio. passagerer letter, og lander, sikkert på den smukke ø. Det er rent faktisk den 3. travleste lufthavn i Spanien. Lufthavnen er placeret på Mallorcas vestlige side nær byen Can Pastilla. Da lufthavnen, ligesom mange andre lufthavne, ligger lidt afsides, skal man derfor sørge for transport fra lufthavnen til ens hotel. Heldigvis er dette ikke noget problemet, og du kan benytte dig af alt fra taxa, bus til en bil du selv har lejet. Det rejseselskab du bestiller din afbudsrejse til Mallorca igennem kan ligeledes hjælpe dig med transport fra lufthavnen til hotellet.

Billeje på Mallorca: Udforsk øen på egen hånd

Har man lyst (og kørekort) er det oplagt, at leje en bil. Her kan du på egen hånd tage på eventyr. Mallorca har en rigtig god størrelse til bilture og du kan komme vidt omkring på øen i en bil. Det er også offentlig transport på Mallorca, men har man lidt ekstra luft i budgettet, kan det anbefales at leje en bil. Der findes mange forskellige steder at leje biler på Mallorca. Herunder kan du klikke dig videre til forskellige firmaer, som tilbyder billeje på Mallorca.

  • Europcar: Europcar er et globalt brand, som tilbyder billeje i de fleste steder i verden.
  • Mallorcacar: Rigtig god side, som gør det nemt at bestille billeje på Mallorca. Du kan her leje en bil til omkring 200 kr om dagen, alt afhængig af størrelse, bilistens erfaring osv. Tag et kig her!