Billige rejser til Tyrkiet

Tyrkiet er blot 3 timers flyvning fra Danmark. Tyrkiet byder på et væld af oplevelser. Med en kulturrig historie, fornuftige priser og et dejligt klima, er Tyrkiet et yndet rejsemål for mange turister hvert år. Med sine 8000 (!) kilometer kystlinje, er der mere end rig mulighed for at nyde den smukke natur og de dejlige strande.

Tyrkiet passer stort set til ethvert temperament. Har man lyst til at flade ud på stranden, hoppe i vandet med børnene eller ønsker man lidt mere action, kan man leje vandscootere ved mange strande. Det er ligeledes muligt, og det er virkelig noget man bør prøve, at tage på bådudflugt. Her skal man huske at tage kameraet med, for her ser man nogle af de smukkeste kyster og man får også tid til at hoppe i det azurblå vand og snorkle rundt.

TyrkietKan man bedre lide højder, har Tyrkiet også et meget bakket landskab. Så man skal blot huske drikkedunken og nogle gode vandresko og så kan man gå på opdagelse alene eller samme med en guide.

Uanset hvor du vælger at bo på din rejse til Tyrkiet, er du garanteret sol, skønne strande, dejlig mad og en fascinerende historie.

3 hurtige facts om Tyrkiet

  • Indbyggere: Ca. 70 mio.
  • Hovedstad: Ankara. Den største by er dog Istanbul hvor der er bosat ca. 3,5 mio. mennesker.
  • Solskinsdage: 300 (!)

Tyrkiets dejlige vejr lokker turister til fra hele verden

Tyrkiet lokker med sit dejlige klima og 300 solskinsdage. Tyrkiet byder på varme sommermåneder og kolde vintre. Besøger du Tyrkiet i sommermånederne, er du praktisk talt garanteret sol (husk solcreme!). Allerede i maj, har Tyrkiets mange byer en gennemsnitstemperatur på omkring 20 grader. Går vi hen i juli og august er gennemsnitstemperaturen i de høje 20’ere (omkring 26-28 grader) og er landets varmeste måneder. Hvad der er dejligt ved varmen i Tyrkiet er, at den er ikke specielt fugtig eller klam. Man kan altså godt gå 2 skridt uden at være plaskvåd af sved og fugt.

Ser vi på Tyrkiets mest populære by, Antalya, og dens gennemsnitstemperaturer over hele året, er det svært ikke at ønske sig ned i varmen.

De lækreste strande i Tyrkiet

Ingen rejse til Tyrkiet er fuldendt, uden at man har været på stranden. Tyrkiet byder på et væld at smukke strande og det er svært at anbefale de ”bedste” eller flotteste, da de alle har hver deres unikke charme. Spørg på hotellet hvilken strand de anbefaler – de lokale giver som regel de aller bedste råd! (Elsker du bare strande? Så bør du kigge nærmere på Grækenland)

Disse seværdigheder skal du se, når du besøger Tyrkiet

På listen herunder, finder du 5 seværdigheder, som hvert år driver en masse turister til Tyrkiet.

1. Hagia Sophia: Måske den bedst kendte turistattraktion i hele Tyrkiet. Beliggende i Istanbul, er det en af de bedst bevarede bygninger fra gamle tider. Hagia Sophia blev opført for omkring 1500 år siden! I dag er bygningen et museum, som byder på helt storslået arkitektur og er bestemt et sted man bør se, hvis man får muligheden.

2. Ephesus: Tyrkiet byder på et væld af gamle byer og det er jo lidt af et luksusproblem, når man ikke ved hvilken interessant seværdighed man skal vælge. Ephesus, tæt på byen Selcuk, er endnu et yndet sted for turister. Ephesus er blandt de bedst bevarede græsk og romerske ruiner i verden.

3. Basilica Cistern: Er en underjordisk juvel, som byder på en helt unik oplevelse. ”Cisternen” er opført, og holdes, af over 300 smukke søjler. Søjlerne står i vand og der er mulighed for at gå på opdagelse på de små gangbroer. Som en lille ekstra notits, skal det nævnes at den underjordiske cisterne også lægger anlæg til klassiske koncerter.

4. Bodrum slot: Beliggende i byen af samme navn, finder man her et flot gammelt slot. Opført tilbage i det 15. århundrede af Kristne riddere, tjener slottet i dag som et museum.

5. Den Blå Moske: Opført mellem 1609 og 1616 er den Blå Moske et unikum. ”Blå” referer til de mange tusinde, blå, fliser som præger det storslåede interiør i moskeen.

Tyrkiet byder på en masse spændende aktiviteter

Hvad man har mulighed for at lave af aktiviteter i Tyrkiet, afhænger naturligvis af hvilket område og by man besøger. Her kommer dog nogle bud på, nogle af de ting man kan foretage sig i Tyrkiet.

  • Fethiye er en by i det sydlige Tyrkiet. Udover at være en smuk ø, er det også her man kan få noget af et adrenalinsus. Det er her muligt, at prøve såkaldt tandem paragliding. Man bliver praktisk talt sat af på en bjergtop, hvorfra man med en instruktør svæver med en faldskærm hele vejen ned til stranden.
  • Flyv med luftballon! Få den ultimative udsigt, og oplevelse, ved at flyve med luftballon. Er vejret til det (og det er det jo for det meste), kan man her få en oplevelse for livet og en udsigt over Tyrkiets smukke landskab.
  • Oplev Tyrkiet fra vandets overflade. Mange steder, er det muligt at sejle med båd eller yacht og se Tyrkiet fra en af sine smukkeste sider. Herlige beskyttede bugter, store og små øer og skjulte fortidsminder utilgængelige fra land. Samtidig plejer det at være muligt, at få det til en fornuftig pris.
  • Tag et slag golf. Tyrkiets huser nogle af de mest fantastiske golfbaner i verden. Helt tilbage i 1895 åbnede den første golfklub i Istanbul. Belek regionen, i det sydlige Tyrkiet, er specielt kender for sine eksklusive golfbaner og er et populært sted for golfspillere – både nybegyndere og avancerede.
  • Prøv at dykke: Dykning bliver mere og mere populært i Tyrkiet. Man kan her dykke med gamle skibsvrag, sjældne fisk eller man kan sågar tage et dykkercertifikat.
  • Shopping: I Tyrkiet kan man nemt finde originale tyrkiske souvenirs. Tyrkerne holder meget af at afholde små markeder, nærmest en slags loppemarkeder, hvor man finder alt mellem himmel og jord. Alt fra et stort udvalg af messing, smykker, tæpper og keramik. En del af oplevelsen er, at ”prutte om prisen” er er højest tilrådeligt. Priserne er altid skruet i vejret, så kom gerne med et bud som du synes er lidt ”frækt” (omkring det halve) og så kan I ellers tage den derfra.

Dejligt land, dejligt vejr, dejlig MAD!

Fordi Tyrkiet er så heldige, at have et godt miks af god beliggenhed og gode temperaturer, er de i stand til at producere en masse råvarer selv. For eksempel kan man smage lokale solmodne tomater, specielle krydderier og lækkert kød. Små ”mezi” retter er særdeles populært og kan bestå af alt fra oliven, ost, brød, fyldte grøntsager, lammefrikadeller (kan varmt anbefales!) og grillede grøntsager. Oftest spiser man også ris eller kartofler til. Typisk skyller man efter med en snaps, kaldet Raki. Hvad der er endnu bedre er, at priserne på restauranterne er meget lave sammenlignet med priserne i Danmark.Med det sagt, er kvaliteten stadig høj og der er noget i enhver prisklasse. Et lille tip er, at spørge de lokale (eventuelt på ens hotel), om deres yndlingsspisesteder. Det er ligeledes anbefalelsesværdigt, at snakke med tjenerne i restauranten hvis man har specifikke ønsker til skaldyr eller fisk – så plejer man at kunne få lige hvad man vil, hvis man komme igen et par dage efter i tilfælde af det ikke allerede er på køl. Hvis du søger en autentisk tyrkisk madoplevelse, så gå på opdagelse i lokalsamfundet. Det er oftest de små beskedne steder, man får en original tyrkisk madoplevelse. Til den lidt mere søde tand, kan man kigge efter ordet ”pastane”. Disse er konditorier med søde kager og buddinger, som tyrkerne er absolut elsker!

Valuta

Møntenheden i Tyrkiet hedder tyrkiske lira (TL). Kursen er ikke så stabil som vi kender det fra euroen, og man kan derfor med fordel veksle penge når man er ankommet til Tyrkiet. Penge kan hæves med kreditkort i de fleste banker, hvor det også er her det er smartest at veksle (gør det ikke i lufthavnen). Man vil som dansker også opleve, at ens købekraft er stor – man får altså meget for sine penge når man besøger Tyrkiet! Hold dig opdateret om de nyeste valutakurser på http://www.valutakurser.dk/

Religion

99% af befolkningen er muslimer. Derfor vil man også tit være i stand til at høre bøn fra moskeerne i nærheden. Det er komplet trosfrihed i Tyrkiet, så man kan sagtens besøge de lokale moskeer som ikke-muslim eller ikke-troende hvis man har lyst til det.

De bedste steder i Tyrkiet

Alanya: Alanya er uden tvivl sydkystens mest populære rejsedestination. Alanyas varetegn er den gamle fæstning, hvis højde når helt op på 250 meter. Rejser man til Alanya, skal man klart aflægge fæstningen et besøg. Turen er en smule stejl, og varm, så husk vandflasken! Er man ikke så godt gående, kan man med fordel tage taxi eller dolmus til fæstningens hovedport. Alanya henvender sig til alle aldre. Med gode muligheder for shopping, forlystelser, et væld af restauranter og et pulserende natteliv, er Alanya et sikkert hit – uanset alder.

Bodrum: Her forenes et ideelt klima med badestrande, sejlsport, surfing og dykning. Den græske ø, Kos, ligger ikke langt væk og er oplagt at ”ø-hoppe” til, hvis man er frisk på lidt eventyr. Det er også i Bodrum du finder de klassiske græske hvide bygninger. Specielt lystbådshavnen tiltrækker en masse turister med den hyggelige stemning og flotte lystbåde.

Antalya: Antalya byder på en masse spændende turistattraktioner. Antalya er den 8. mest befolkede by i Tyrkiet, men er den 3. mest besøgte turistdestination. Seværdigheder såsom de smukke strande, Den Gamle By og andre levn fra oldtiden gør Antalya til en helt unik historisk oplevelse.

Istanbul: Istanbul er den største by I Tyrkiet. I Istanbul kan man gøre lige præcis hvad hjertet begærer, her er nemlig tale om en rigtig storby. Besøg for eksempel en af de mange bazarer og gør en god handel (eller dårlig, hvis du glemmer at prutte om prisen!)